Saunagus

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan fungerer saunagus?

Et klassisk saunagus varer ca. 1 time. Det består af 3 runder med gus og hver runde består af 3 forskellige dufte. Så i alt 9 forskellige dufte på et gus-arrangement. 

I mellem hver runde holder vi 5-10 minutters pause, hvor man kan gå ud at dyppe sig i vandet, tage et brusebad eller bare slappe lidt af og blive kølet af i den friske luft. 

Gusmesteren sørger som regel for lidt snacks, som man kan hygge sig med i pauserne og bagefter. 

Bemærk
Gravide og folk med pacemaker bør ikke gå i gus.
Har man allergi overfor parfumer, kan man få en reaktion.
Gusmesteren bruger kun æteriske olier.

Olierne indeholder ofte et eller flere parfumestoffer. Dog i et naturligt indhold. Stofferne er altså ikke tilsat olierne, men er en helt naturlig del af dem. 

Hvad skal du gøre inden saunagus?

  1. Tag badetøj med, et stort håndklæde, som du kan sidde på, samt et håndklæde til at tørre dig med. Har du en saunahue, kan du også medbringe denne. Den beskytter hoved, hud og hår mod overophedning og sørger for, at kroppen kan tage lidt mere.

  2. Drik godt med vand inden saunagus. Kroppen skal nå at hydrere, så drik en masse vand i løbet af dagen.

  3. Få noget let at spise inden gusen, eksempelvis en banan. Ingen fasten eller store måltider. Ankommer du med en mave fyldt med bøf og et par glas vin, skal kroppen til at bruge for meget energi under gusen, og du kan få det halvdårligt.

  4. Ryk en plads væk fra elovnen i saunaen, hvis du får det for varmt. Der er mellem 85 og 90 grader varmt i en sauna, Er du ny, så placer dig så langt væk fra elovnen som muligt.

  5. Lyt til din krop, og gå ud, hvis du får det dårligt. 

  6. Fokusér på din vejrtrækning under gusen. Dit hjerte slår hurtigt, men husk, at det er normalt. Kroppen arbejder og reagerer, da den tror, du får feber. Det er denne proces, der er med til at gavne dit immunforsvar.